Veterinarska bolnica Poreč

Veterinarksa bolnica Poreč / Kirurgija

Kirurgija

U cilju da  stalno pružimo vrhunske veterinarske usluge  ponosni smo što  vam možemo ponuditi  čitav niz kirurških zahvata za vaše ljubimce.  Od prijeoperacijskog tretmana do odlaska kući,  briga o vašem ljubimcu je naš imperativ.

Što nudimo?

Kirurgija mekih tkiva

U našoj bolnici vršimo od rutinskih, preventivnih kirurških zahvata, pa sve do terapeutskih, hitnih i drugih. Tako kod nas možete sterilirati ili kastrirati Vaše kućne ljubimce te im na taj način možete osigurati kvalitetniji i dulji život sa smanjenim rizikom od hormonalno izazvanih tumoroznih promjena.

Ukoliko pak Vaš ljubimac ima druge zdravstvene probleme, teškoće pri uriniranju uslijed kamenaca u mokraćnom mjehuru, upale maternice ili torzije želudca te slično, možete nam se obratiti s punim povjerenjem.

Organi probavnog sustava

Ekstrakcija stranog tijela, kirurško liječenje začepa.

Organi spolnog sustava

Orhioektomija, ovariotomija, ovariohisterektomija, prolapsus vagine, kirurško liječenje piometre.

Organi mokraćnog sustava

Cistotomije, uklanjanje mokraćnih kamenaca, obstrukcije, nefrektomija.

Onkološki kirurški zahvati

Organi probavnog sustava

Ekstrakcija stranog tijela, kirurško liječenje začepa.

Anestezija

U našoj bolnici koristimo sve suvremene postupke opće i lokalne anestezije. Dozvolite da vas pobliže upoznamo i s ovim postupcima. 

Opća anestezija je stanje bez svijesti koje nam omogućuje da obavimo kirurške zahvate jer iste ne bi mogli obaviti na budnoj životinji. Lokalna anestezija je postupak koji uključuje korištenje lijekova kojima se sprječava prijenos impulsa pa tako i osjećaja boli na mjestu na kojem ćemo provesti kirurški zahvat. 

Prije donošenja odluke o anesteziji pregledati ćemo vašeg ljubimca. Pregled uključuje i detaljnu pretragu krvi nakon što ćemo se s vama konzultirati. 

Nakon davanja anestetika pratit ćemo rad srca, kvalitete disanja, krvni tlak, tjelesnu temperaturu i opskrbljenost tijela kisikom. Od anestezije, ljubimci se oporavljaju u našim prostorima za intenzivnu njegu  i to pod stalnim nadzorom. 

Kao i u ljudi, premda rijetko moguće su komplikacije prilikom primjene anestetika. 

hrCroatian