Veterinarska bolnica Poreč

Tim priznatih
stručnjaka

Upoznajte naš izniman tim suosjećajnih veterinara koji su predani pružanju najvišeg standarda skrbi za vaše kućne ljubimce.

Upoznajte naš tim

Predani profesionalci koji stoje iza naše veterinarske prakse

dr.med.vet.

mr.sc. Branko Jurić

Mr.sc Branko Jurić, dr.med.vet. je rođen 1962. godine. Već kao dijete bio je najsretniji kad su ga okruživale životinje. Neizmjerno je volio svog psa Rikija pa je sam sebi obećao da želi biti spreman da pomogne životinjama u nevolji. Kako bi se što bolje pripremio za studij pohađao je Srednju medicinsku školu i napokon krenuo na studij. Nakon diplomiranja na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992.g. zaposlio se u Veterinarskoj ambulanti Poreč koja je danas njegovom zaslugom prerasla u renomiranu veterinarsku bolnicu.

Magistrirao je na rezultatima istraživačkog rada na području mikrosporoze kućnih ljubimaca na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani 2002. U tome su ga vodili renomirani znastvenici doc.dr.sc Zaninović, prof.dr.sc. Pinter i prof.dr.sc. Simčić. Ovlašteni je veterinar.

Do sada se usavršavao u na Sveučilištu u Ljubljani ( Klinika za male živali) i Kranju ( (Klinika za male živali Kranj) i to na području unutrašnjih bolesti i meke kirurgije. Sudjelovao je na brojnim seminarima i stručnim usavršavanjima u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Više od dva desetljeća mr.sc. Jurić predano radi i već niz godina kao ravnatelj koordinira timom veterinara i pomoćnog osoblja na što je osobito ponosan. U sklopu Bolnice i Veterinarske prakse Ultra-vet organizira i izvodi kirurške zahvate.

Otac je odraslog sina. Nekada mu je dom uveseljavala bokserica Aja, a sada svu ljubav zajedno s obitelji pruža Luni, udomljenom pinču. Svoje slobodno vrijeme provodi s obitelji i kada je god to moguće obilazeći porečki arhipelag. Oduvijek je bio veliki zaljubljenik u ribolov i more.

Evo što misli:

” Za mene, biti veterinar nije posao već zadovoljstvo. U više od dva desetljeća nikad to nisam osjećao kao zaposlenje već kao zadovoljstvo pružanja pomoći

Pročitajte više
dr.med.vet

Katja Krivičić

Katja Krivičić je rođena je 1980 g. Nakon osnovno - školskog, obrazovanje je nastavila na Gimnaziji Ambroz Haračić u Malom lošinju. Upisom na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu joj se ostvarila velika želja jer je oduvijek željela pronaći način kako da pomogne životinjama jer je od malena bila okružena psima, mačkama, vjevericama i kunićima. Kao sretan student pokazivala je posebno zanimanje za pomoć životinjama u hitnim situacijama te za kirurške vještine. Diplomirala je već u 2008. godine te ubrzo položila stručni ispit. Timu se pridružuje odmah nakon završenog studija 2009. godine te se na najbolji način uklapa u radnu atmosferu svakodnevne rutine rada u bolnici , ali i u skloništu.

U 2021. godini polaže državni stručni ispit i stječe zvanje ovlaštenog veterinara. Poseban interes je uvijek pokazivala prema kirurškim tehnikama pa se tako i dalje usavršava na području inhalacijske anestezije i kirurgije. Kirurške vještine je posebno stekla boravkom na Veterinarskoj klinici u Kranju. Redovito sudjeluje u brojnim kongresima i edukacijama na području veterinarske kirurgije osobito kirurgije mekih tkiva. Posebno joj je zadovoljstvo pomoći egzotičnim životinjama.

 

Danas kao Voditeljica skloništa za životinje Veterinarske bolnice Poreč nesebično pruža ljubav i zdravstvenu njegu malim njuškicama te ih priprema za sretno udomljavanje. HAPPY DOG VET & BEAUTY CORNER

 

Pročitajte više
dr.med.vet

Marta Schiavon

Marta Schiavon je rođena 1988. godine u Padovi. Nakon završene gimnazije, upisala je Veterinarski fakultet u Bologni gdje je i diplomirala 2014. godine s radom na temu veterinarske toksikologije. Nakon diplome pohađala je tečajeve usavršavanja i razvila poseban interes za kirurgiju i slikovnu dijagnostiku, posebice ultrazvuk malih životinja.

Radila je u više klinika sjeverne Italije u Bologni, Torinu i Padovi, a zatim se 2021. preselila u Funtanu. S Veterinarskom bolnicom Poreč surađuje od 2021. godine i jako joj je drago biti dio ovog tima. Odmalena je razvila posebnu empatiju prema životinjama, počevši od svog prvog psa po imenu Bengy, koji je živio više od 18 godina. Sada, uz dvije mačke koje je udomila iz Veterinarske bolnice Poreč (Tina i Teo), ima dva psa Nanooka i Pabla.

Pročitajte više
dr.med.vet

Sanja Filipović-Čugura

U Veterinarskoj bolnici Poreč počela je raditi u kolovozu 2019. godine. Bila je član Speleološke udruge, a trenutno ima tri poluinvalidne mačke udomljene iz skloništa - Zozo, Lala, Deedee te udomljenu amazonsku papigu Maju. Osim ljubavi prema životinjama, pronalazi radost u uzgoju sobnih, ukrasnih i balkonskih biljki.

Odmah nakon završenog studija zaposlila se u Nacionalnom parku Brijuni. Stručnom timu Bolnice se priključila u kolovozu 2019. godine. Do danas je pohađala brojne tečajeve iz inhalacijske anestezije. U 2020. godini se usavršavala na području veterinarske stomatologije u Veterinarskoj klinici Kranj pod stručnim vodstvom eminentnog prof. dr. sc. Zlatka Pavlice.   Posebno se zanima za internističke probleme, anesteziologiju i stomatologiju.

Pročitajte više

Sven Jurić

Sven Jurić i pored toga što je završio srednje školsko obrazovanje  za kuhara, zbog izuzetne ljubavi za životinjama odlučio se prekvalificirati pa je tako u rujnu uspješno završio program stručnog usavršavanja za veterinarskog bolničara.  Svaki dan  skrbi i mazi napuštene životinje  kojima vrlo brzo pronalazi i udomitelje.

Edi Starić

Edi Starić, rođen 26.3.1965 u Puli. Završio srednju poljoprivrednu školu u Poreču 1983 godine. U vet. Bolnicu zaposlio se je 2017. godine. Voli životinje i posjeduje psa križanca po imenu Medo.

Željko Bizjak

Željko Bizjak rođen 22.4.1967,  pohađao je policijsku akademiju u Zagrebu na kojoj je diplomirao 1986. godine. 1988. godine završio je obuku vodiča službenih pasa u Zagrebu. Udomio je 2 psa iz skloništa Hrv. ovčara Đinu i Đonsa. U vet. bolnicu zaposlio se je 2020.godine.

hrCroatian